Mikko Wirén

Mikko Wirén

Tamperelainen Mikko Wirén palkittiin sekä Vuoden Nuori Johtaja että Vuoden Nuori Menestyjä palkinnoilla vuonna 2009. Lisäksi Wirén palkittiin kansainvälisellä TOYP-tunnustuksella The Outstanding Young Person of the World vuonna 2010 Japanissa.

Suomalainen julkinen terveydenhuolto ja hyvinvointivaltio elää murroksessa. Lääketieteen lisensiaatti Mikko Wirénin kehittämillä palveluinnovaatioilla voidaan suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää uudistaa ja kehittää tehokkaammaksi. Hän on työllään luonut ennennäkemättömiä toimintamalleja suomalaiseen terveydenhuoltoon.
Wirén on ollut luomassa parempia hoitokäytäntöjä ja hoidon vaikuttavuutta suomalaiseen terveydenhuoltoon, työterveyshuoltoon sekä erikoissairaanhoitoon. Toiminnalla on saatu kustannussäästöjä ja samalla kuitenkin kyetty parantamaan palveluja.  Satsaamalla työntekijöiden työolosuhteisiin ja potilaan hoitokontaktiin hän on kehittänyt malleja, jossa on mahdollista parantaa hoidon laatua kustannustehokkaasti.

Mikko Wirénin luotsaama Pihjalalinna Oy on ollut 2000-luvun alkupuoliskon nopeimmin kasvava yritys Suomessa. Wirén on innovatiivisella toiminnallaan onnistunut luomaan yrityksen, joka on kasvanut merkittäväksi tekijäksi suomalaisessa terveydenhuollossa. Hän on luonut käytännöllisesti katsoen tyhjästä 9 vuodessa työpaikan yli 500 työntekijälle. Pihlajalinna Oy:n taloudellinen kasvu yhdistettynä yhteiskuntavastuulliseen ja kannattavaan toimintaan on kansainvälisestikin katsottuna ainutlaatuinen saavutus.
Mikko Wirén on onnistunut uudistamaan suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää yhdistämällä julkisen ja yksityisen toiminnan parhaita puolia. Hän on ennakkoluulottomalla tavalla luonut menetelmiä, joilla suomalainen yhteiskunta ja terveydenhuolto voi varautua tulevaisuuden haasteisiin.

Jarno Kanninen ja Klaus Sirén Tampereen nuorkauppakamarista ehdottivat Mikko Wiréniä kilpailuun.