Pekka Kopra

Pekka Kopra

Vuoden Nuori Johtaja 2007 -palkinnon sai Versowood Oy:n toimitusjohtaja Pekka Korpa (34). Versowood Group Oy on perheyhtiö, jonka omistavat veljekset Ville Kopra sekä Pekka Korpa ja heidän isänsä Keijo Kopra. Versowood Oy Pekka Kopra on Versowoodin toimitusjohtaja ja sahayrittäjä jo toisessa polvessa. Yritys työllistää runsaat 700 henkilöä. Versowood tunnetaan paremmin nimellä Vierumäen teollisuus.

Heinolalaista 34-vuotiasta Pekka Kopraa kuvataan palkintojenjakotilaisuudessa nuoresta iästään huolimatta erittäin kokeneeksi, oman liiketoimintaympäristönsä tuntevaksi, niin myynnin kuin tuotannon alueella. Hän on johtajana ennen kaikkea ”fiksu”, älykäs, niin järkiperäisten kuin sosiaalistenkin asioiden parissa.

Kopra nousi kaksi vuotta sitten heinolalaisen Versowoodin toimitusjohtajaksi isänsä jälkeen. Yhtiö on Suomen neljänneksi suurin sahatavaran valmistaja ja jalostaja.

Kopran mukaan yrityksen menestys tulee pienistä palasista. Johtajan on oltava kiinnostunut kaikista asioista. Mielihyvää Korpa kertoi saavansa onnistumisista. Hän tunnusti, että pitkäjännitteisyydessä hänellä on vielä varaa kehittyä. Kopra on diplomi-insinööri Otaniemestä. Esikuvakseen Kopra mainitsi isänsä.

Aika tyypillinen nuoren polven yrittäjä tuo Kopra. Valmiin sukuyrityksen uusi polvi, jolle astuminen yrityksen vetäjäksi on luonnollinen jatko koulunkäynnille. Ura yhtiön leivissä on ollut varmasti monta kertaa mielessä vuosien aikana varttuessa.

Pekka Kopralla on ollut isä tukenaan.

Heinolan nuorkauppakamari ehdotti Pekka Korpaa kilpailuun.