Päivä Johtajana

Vuonna 2017  Päivä Johtajana on 1000 Nuorta Johtajaa! Lue lisää sivuilta 1000nuortajohtajaa.fi.

paiva-johtajana-logo

——–

Suomen Nuorkauppakamarit järjestävät vuonna 2016 Päivä Johtajana -tempauksia ympäri Suomea.

Päivä Johtajana -tempauksien tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Nuoret oppivat, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään. Tempauksissa mukana olevilla johtajilla on mahtava mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja samalla edistää nuorten työelämätaitoja.

Nuorkauppakamarit järjestivät ensimmäisen kerran Päivä Johtajana -tempauksia vuonna 2013. Tempauksien käytännön järjestelyistä vastaavat paikalliset nuorkauppakamarit eri puolilla maata. Vuosittain tempauksia järjestetään useilla kymmenillä paikkakunnilla.

Tempauksessa yritysten ja muiden organisaatioiden johtajat ottavat yhden tai useamman 17-20 -vuotiaan nuoren tutustumaan työtehtäviinsä työpäivän ajaksi. Mukana tempauksessa on ollut muun muassa teollisuuden, kauppa- ja ravitsemusketjujen, palveluyritysten, median, kuntaorganisaation sekä puolustusvoimien johtoa.

Päivä oli ennen kaikkea hauska, erilainen ja ehdottomasti opettavainen. On hienoa, että nuorille järjestetään tällaisia mahdollisuuksia päästä tutustumaan paikallisten yrittäjien arkeen ja työhön.
— Salon Nuorkauppakamarin Päivä Johtajana -tempaukseen osallistuneet nuoret

 

Erityisesti antia päivästä oli meille johtajille, sillä nuorissa on meidän tulevaisuus ja matkaa heidän kanssaan on hieno kulkea.
— Mikkelin Nuorkauppakamarin Päivä Johtajana -tempaukseen osallistunut johtaja

 

Päivä Johtajana -tempauksen tavoitteena on

  • tuoda esiin johtajuuden haasteita, kannusteita ja kokemuksia
  • tutustua nuorten näkemyksiin, arvoihin ja ajatuksiin työelämästä
  • antaa vinkkejä ja tukea nuoren tulevaisuuspohdintaan
  • vahvistaa nuorten kiinnostusta yrityksen / organisaation toimialaan
  • innostaa nuoria yritteliäisyyteen

 

Suomen Nuorkauppakamarit ry toimii Päivä Johtajana ­-tempauksissa yhteistyössä YES-­verkoston kanssa.

Lisätietoja Päivä Johtajana -tempauksesta ja yhteyden paikkakuntasi tempauksen toteuttajiin saat Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansalliselta projektipäälliköltä, yhteystiedot.

Seuraamalla Päivä Johtajana -sivustoa facebookissa, saat muun muassa tuoreimman infon toteuttavista tempauksista.