Vuoden Nuori Johtaja 2015 -palkitut

Vuoden Nuori Johtaja
2015 -palkitut

Vuoden Nuori Johtaja 2015
Tiina Alahuhta-Kasko

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, 34, on voittanut Vuoden Nuori Johtaja 2015 -kilpailun.

Tuomaristo perustelee valintaa seuraavasti.

Tiina Alahuhta-Kasko sopii hyvin Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kestävän johtajuuden valintakriteereihin. Hän on osoittanut sitoutumisensa yritykseensä ja ansainnut paikkansa. Prosessit ja toimenpiteet tukevat kestävää kehitystä. Ne innostavat työntekijöitä parempiin suorituksiin ja lisäävät siten tuottavuutta ja kannattavuutta. Tätä kautta sidosryhmien luottamus ja toiminnan kestävyys edistyy.

Alahuhta-Kasko on edelläkävijä ja innostava ihmisjohtaja. Hän osaa tunnistaa toiminnan haasteet ja kilpailutekijät ja etsiä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Tuomaristo kiinnitti erityisesti huomiota Alahuhta-Kaskon itsensä korostamattomuuteen ja kohottamattomuuteen. Häntä kuvaavat sanat lämpö, lähestyttävyys, inhimillisyys ja empaattisuus. Hän inspiroituu toisista ihmisistä ja sallii myös epäonnistumiset. Hän on aidosti läsnä kuunnellen ja arvostaen työntekijöitään. Hänen mukaansa karismaa on olla oma itsensä. Huumori ja nauru edistävät hänen mukaansa luovuutta.

Kansainvälisessä ympäristössä Alahuhta-Kaskon aikaansaava, aito asenteensa on arvostettava. Hän toimii esimerkkinä siitä miten inhimillinen johtaminen on hyvää, vahvaa ja eteenpäin vievää johtajuutta.