Vuoden Nuori Johtaja 2020 -palkitut

Vuoden Nuori Johtaja 2020 on Marttilan kunnan kunnanjohtaja Carita Maisila

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

Carita Maisila palkittiin Vuoden Nuorena Johtajana 20.11.2020. Tuomariston valintaperusteisiin kuului muun muassa vahva inhimillisyys ja ihmislähtöinen ote johtajuuteen. Tuomariston kokemuksen perusteella kuntajohtaminen on hankalasti johdettava toimiala, jossa Maisila on onnistunut erinomaisesti aitouden ja rehellisyyden kautta myös vaikeissa tilanteissa.

– Jo kymmenen parhaan joukkoon pääseminen oli suuri kunnia, sillä siinä joukossa on upeita nuoria johtajia omilta aloiltaan. Itselleni erityisen tärkeää johtajuudessa ovat ympäröivät ihmiset. Kunnanjohtajan lähityökavereiden ja oman johtoryhmän lisäksi merkittävässä roolissa ovat kunnanhallitus ja muut luottamushenkilöt, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Marttilan kunnassa myös kuntalaiset ja yrityskenttä ovat kunnanjohtajaa lähellä, Maisila toteaa.

Maisilan mukaan ihmisten ja yksilöiden johtaminen tulee varmasti korostumaan entisestään tulevaisuuden johtamisessa, samoin kuin laajemman kokonaiskuvan viestimisen tärkeys kaikille organisaation eri tasoille. Viestintäkanavien määrän kasvaessa myös viestinnän haasteet kasvavat ja panostusta tarvitaan, jotta viesti kulkee perille.

 

Tänä vuonna kilpailu osoittautui niin tiukaksi, että tuomaristo päätti jakaa kilpailussa myös kunniamaininnan Ravintolamestarit Oy:n Eeva Mertaselle.

Yhteistyökumppanina ja esimiehenä Mertanen on inspiroiva ja avoin. Hän on aina valmis auttamaan sekä etsimään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja. Tulevaisuuden kehittäminen yhdessä on lähellä Mertasen sydäntä. Johtamisessaan hän painottaa aitoa kanssakäymistä. Mertasen aikana Ravintolamestareiden strategia on kirkastettu, yrityksen arvot – vastuullisesti, yhdessä, sydämellä – on tuotu näkyväksi ja osaksi päivittäisiä valintoja yhdessä henkilöstön kanssa. Liiketoimintaa ohjaavat eettiset arvot; rehellisyys, yhteistyö ja lähialueen ylpeä edustaminen.

Lisätietoja:

Kansallinen kilpailupäällikkö: Henri Ahlqvist, henri.ahlqvist@jci.fi, 040 775 6581