Vuoden Nuori Johtaja 2023 on ProMedical Oy:n Joona Pulliainen!

Vuoden Nuori Johtaja 2023-kilpailun voitti ProMedical Oy:n Joona Pulliainen!

ProMedicalin 33-vuotias Joona Pulliainen on poikkeuksellinen johtaja, joka yhdistää visionäärisyyden, strategisen älykkyyden ja kyvyn innostaa.

– Joonan kyky visioida ja uudistaa, ottaa henkilökunta mukaan, jakaa vastuuta ja tehdä tuloksellista liiketoimintaa ovat omaa luokkaansa. Kaikki tämä on tukenut yrityksen menestystä, toteaa Vuoden Nuori Johtaja -tuomariston jäsen Pia Hirvonen viestintätoimisto Kumppaniasta.

Joona Pulliainen sai johdettavakseen isänsä vuonna 2002 perustaman perheyritys ProMedicalin vuonna 2019. Sen jälkeen hän lähti systemaattisesti uudistamaan toimintaa. Hän rakensi osallistavasti strategiaa ja kiinteitäasiakassuhteita, uudisti brändiä ja järjestelmiä, panosti erityisen paljon henkilöstön kehittämiseen ja hallitustyöskentelyyn. ProMedicalilla on tehty aktiivisesti henkilöstökyselyitä, ja viimeisimmässä henkilöstön eNPS-luku oli 82, mikä on kansainvälisestikin tarkasteltuna poikkeuksellinen saavutus.

–  Kiitos Suomen Nuorkauppakamareille tunnustuksesta. Tuntuu tosi hyvältä, että joku on huomioinut ison työn, mikä on tehty. Tunnustuksella on myös iso arvo yhtiöllemme ja toivottavasti tämä buustaa meidän matkaa tulevaisuuteen entisestään, sanoo Joona Pulliainen, Vuoden Nuori Johtaja 2023.

Kunniamaininnan saivat Lasse Kurronen Laitex Oy:lta ja Lauri Saarivuori Terveystalosta

Lasse Kurronen (38v) on erittäin dynaaminen, monipuolinen ja aikaansaava johtaja. Hänellä on erinomainen kyky johtaa visiolla ja saada ihmiset ympärillään innostuneesti mukaan tekemiseen. Hän on toiminut lappeenrantalaisen Laitex Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2016. Kurrosen johtajakaudella Laitex on kasvanut konepajasta globaaliksi teknologiayhtiöksi.

Operatiivinen johtaja Lauri Saarivuori (33v) johti Terveystalon etäpalveluita läpi koronan kasvuaikojen, jolloin piti samanaikaisesti innovoida uusia palveluita, perehdyttää ammattilaisia tuottamaan etäpalveluita ja varmistaa teknologian kestävyys käyttömäärien kymmenkertaistuessa. Tiimissä luotiin Suomen sujuvimmat hoitopolut koronaliitännäisten asioiden hoitamiseksi, testaamisesta tartuntatautitodistuksiin. Saarivuori on ansainnut maineensa erinomaisena esimiehenä. Hänen kykynsä johtaa tiimiä tuloksellisesti, samalla kun hän säilyttää empaattisuuden ja ihmisläheisyyden, on vaikuttavaa.

– Kaikki ehdokkaat osoittivat esimerkillistä johtajuutta ja sitoutumista kehittymiseen viidellä keskeisellä johtamiskunnon osa-alueella: tuloksellisuus, uudistavuus, osallistavuus, vastuullisuus ja balanssi. Jokainen ehdokas tunnisti omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa näillä osa-alueilla, ja he pyrkivät aktiivisesti kehittämään itseään. Ehdokkaat olivat valmiita ottamaan vastuuta ja tekemään päätöksiä, ja samalla he tukivat tiimejään osallistavalla ja innostavalla otteella. Kilpailun taso teki valinnasta haastavan tehtävän, mutta lopulta voittaja erottui selkeästi johtamiskunnon eri osa-alueilla, toteaa tuomariston MPS-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Elina Koskela.

Vuoden Nuori Johtaja on valittu vuodesta 2007.

Voittajan valitsi asiantuntijaraati, johon kuuluivat viime vuoden voittaja Riina Hyöky, kilpailun kumppaneiden edustajat eli MPS-Yhtiöt Oy:n Elina Koskela, Rastor-instituutin Katri Kanerva, Kumppania Oy:n Pia Hirvonen ja Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen puheenjohtaja Taru Mikkonen.

Joona Pulliainen, ProMedical Oy