Vuoden Nuori Johtaja 2019-tiimi esittäytyy: kansallinen kilpailupäällikkö ja kansallisten kilpailujen viestintäpäällikkö

Esittelyssä Vuoden Nuori Johtaja –tiimi! 

Kansallinen kilpailupäällikkö Susanna Issakainen

Moi! Kansallisena kilpailupäällikkönä toimin mie, eli Susanna Issakainen. Mie olen ollut jo pikkutytöstä lähtien varma, että miusta tulee isona johtaja. Aika kohdilleen tuli asetettua tavoitteet – onneksi tavoite on sellainen, jossa ei ole koskaan valmis, vaikka sen tavallaan on jo saavuttanutkin.

Olen lähtöisin Imatralta, iloisesta Etelä-Karjalasta. Miulla on koti ja aviomies Vantaalla eli Hesoissa, MBA-tutkinto, kunnan kehittämispäällikön työhommat johtoryhmäpaikkoineen Sulkavalla Etelä-Savossa ja Perri-corgi usein mukana kaikissa kuvioissa. Nuorkauppakamaritouhuihin lähdin mukaan vuonna 2016 ja puheenjohtajana kotinuorkauppakamarissani Metropolissa toimin viime vuonna. Palkittu ja palkitseva vuosi!

Miulle johtajuus merkitsee ennen kaikkea taitoa saada asiat tehtyä ihmisten kautta. Johtaja ei ole johtaja yksin, vaan hän on olemassa ja tekemässä asioita tiiminsä eteen. Kansallisen kilpailupäällikön rooliin lähdin mukaan, jotta saan olla mukana nostamassa esiin esimerkillisiä ja miksei muutenkin merkillisiä johtajuustarinoita sekä erityisesti kannustamassa nuoria ottamaan vastuuta!

Parasta tehtävässäni on tähän mennessä ollut se, että olen päässyt tekemään töitä paitsi upean kilpailutiimimme kanssa, myös yhteistyökumppaneidemme kanssa! Tuomaristomme koostuu niin rautaisista johtajuuden ammattilaisista, että antaisin vasemman jalkani päästäkseni heidän kanssaan sparraamaan johtajuuskuvioita. Ja todella hienoa oli päästä tarinoimaan kilpailumme suojelijan, upean Pekka Mattilan kanssa! Tsekkaa video nettisivuilta jos et usko. 🙂

Kansallisten kilpailujen viestintäpäällikkö Merja Nurmilehto

Hei! Olen Merja Nurmilehto ja toimin tänä vuonna kansallisten kilpailujen viestintäpäällikkönä. Kansallisia kilpailuja Suomen Nuorkauppakamarit ry:llä on kolme eli Tuottava Idea, TOYP Suomi ja nyt viimeisenä alkava Vuoden Nuori Johtaja-kilpailu. Nuorkauppakamarilainen olen ollut  vuodesta 2013 ja ehtinyt toimimaan mm. useammassa hallitusvirassa sekä vuonna 2018 Havis Amandan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana. Työelämässä olen viimeiset kymmenen vuotta toiminut terveydenhuoltoalan esimiestehtävissä ja ollut niin mukana perustamassa uutta toimipistettä kuin ollut mukana yritysten integraatioissa eli muutosjohtamistilanteet ovat tulleet tutuiksi. Tällä hetkellä toimin Helsingissä Terveystalo Kampin ja Ruoholahden silmäyksikön palveluesimiehenä. 

Näen johtamisen ennen kaikkea palveluammattina – johtaja mahdollistaa sen, että työntekijät saavat keskittyä itse työn tekemiseen. Johtaja osaa hyödyntää myös ne henkilöt, jotka ovat innokkaita työn kehittäjiä ja myös tunnistaa heidät, jotka eivät ole lähtökohtaisesti valmiita muutoksiin. Taitoa ja kykyä on osata lähestyä kaikkia osapuolia niin, että muutos mahdollistuu, koska nykyajan työelämä on jatkuvaa muutosta. Asiassa auttaa se, että johtaja on oikeasti kiinnostunut työntekijöistään/tiimistään ja toiminnallaan toimii esimerkkinä muille. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa etsimmekin näitä esimerkillisiä johtajia, jotka ovat onnistuneet löytämään hyvän ja innostavan johtajan salaisuuden. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan näihin Suomen tulevaisuuden rakentajiin ja esittelemään ne myös teille!