Vuoden Nuori Johtaja -tiimi 2019: aluepäälliköt esittäytyvät

Esittelyssä Vuoden Nuori Johtaja –tiimi! 

Mikä saa nuorkauppakamarilaiset tekemään vapaaehtoisesti hommia esimerkillisen johtajuuden eteenNyt esittelyssä kilpailumme takaa tiimijohon kuuluvat neljä aluekilpailupäällikköäkansallinen päällikkö ja viestintäpäällikkö. Aloitetaan esittelyt aluepäälliköistä: näin he kirjoittavat itsestään ja suhteestaan kilpailuun ja johtajuuteen!

Alue A, Etelä-Suomi: aluekilpailupäällikkö Jaakko Leskinen 

Morjensta kaikille! Olen Jaakko Leskinen ja Forssan Seudun Nuorkauppakamarin viime vuoden puheenjohtaja, IPP. Toimin työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkönä Forssan kaupungissa ja johtaminen on minulle arkipäivää, vai voiko niin sanoa? ?  Johtajuus on nuorkauppakamaritoiminnan ydintä ja kulkee käsi kädessä esimerkiksi muutoskyvykkyyden kanssa.

Aluekilpailupäällikkönä pääsee tutustumaan ja vaikuttamaan SNKK:n kansallisiin kilpailuihin sekä osallistumaan aluejohtoryhmän toimintaan. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa nostetaan esiin esimerkillistä johtajuutta ja ehdokkaiden johtajapolut ovat mielenkiintoisia sekä kannustavat yrittämään.  Tutustuminen upeisiin nuoriin johtajaehdokkaisiin sekä Päivä Johtajana -tempaus nuorille olivat seikat, jotka motivoivat vahvasti mukaan A-alueen kilpailupäällikkönä Vuoden Nuori Johtaja kansalliseen tiimiin.

Alue B, Itä-Suomi: aluekilpailupäällikkö Hanna Laukkanen 

Olen Hanna Laukkanen, B-alueen VNJ-kilpailupäällikkö. Koulutukseltani olen filosofian kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri. Olen työskennellyt ja opiskellut ulkomailla, mm. Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Valmistumisen jälkeen olen tehnyt tähänastisen työurani vientitiimin vetäjänä suuressa vientifirmassa. Muutimme puolisoni kanssa Mikkeliin ennen lasten syntymää ja liityin Mikkelin kamariin reilu vuosi sitten. Koejäsenenä päädyin Päivä Johtajana-tempauksen projektipäälliköksi. Kun minusta tuli projektin jälkeen varsinainen jäsen, houkuteltiin minua seuraavana päivänä VNJ-kilpailupäälliköksi. Eli hyppäsin siis koejäsenyydestä suoraan aluetiimiin. Suosittelen tätä loikkaa muillekin lämpimästi!

Johtajuus puhuttelee monestakin syystä. Työvuosieni aikana olen todistanut hyvää ja valitettavan huonoa johtamista. Johtaminen on sana, joka pitää sisällään niin paljon, että sitä on vaikea selittää lyhyesti. Ihmisten hyvä johtaminen on taito, johon harva pystyy. Se vaatii kykyä toimia vision mukaisesti, kykyä sitouttaa tiimi/alaiset työskentelemään kohti visiota sekä kykyä olla tukena ja sparraamassa ihmisiä matkalla tavoitteeseen. Se vaatii hyviä ihmissuhdetaitoja sekä taitoa olla samanaikaisesti hyvä kuuntelija ja kannustava mutta tarvittaessa tiukka. On hienoa olla mukana valitsemassa nuorta johtajaa, joka omalla toiminnallaan toimii esimerkkinä muille!

Alue C, Länsi-Suomi: aluekilpailupäällikkö Eija Pakkanen 

Hei kaikki! Olen Eija Pakkanen Suupohjan Nuorkauppakamarista. Olen kolmatta vuotta nuorkauppakamarin jäsenenä, tähän mennessä olen toiminut kamarissani valmistautuvana puheenjohtajana ja viime vuonna puheenjohtajana. Siviilissä toimin markkinointijohtajana Junet Oy:ssä. Junetilla teemme kokonaisvaltaisia sisustus- ja kalusteratkaisuja palvelukodeille sekä terveydenhuoltoon.

Aluekilpailupäällikkönä pääsee tutustumaan paremmin Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisiin kilpailuihin sekä osallistumaan aluejohtoryhmän toimintaan. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa nostetaan esiin esimerkillistä johtajuutta ja ehdokkaiden johtajapolut ovat keskenään erilaisia. Tutustuminen upeisiin nuoriin johtajaehdokkaisiin sekä Päivä Johtajana -tempaus olivat seikat, joiden perusteella ehdottomasti halusin mukaan C-alueen kilpailupäällikkönä Vuoden Nuori Johtaja -kansalliseen tiimiin.

Alue D, Pohjois-Suomi: aluekilpailupäällikkö Anna Koskela 

Hei! Olen Anna Koskela Raahen Nuorkauppakamarista. Kamariharrastuksessa olen ollut mukana viitisen vuotta ja toimin kamarimme puheenjohtajana v. 2017. Omana puheenjohtajavuonna keskityin uusien kamarilaisten rekrytointiin ja innostus jäi päälle niin, että siirryin rahoitusalalta henkilöstöpalvelualan yrittäjäksi v. 2018. Yritykseni Go On Raahe yhdistää työt ja tekijät Raahen talousalueella henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin avulla.

Työssäni kohtaan johtajuutta päivittäin. Uskon, että hyvä johtajuus on työntekijöiden hyvän motivaation kantava voima. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailu nostaakin alueen D alle 40-vuotiaat esimerkilliset johtajat esiin ja luo heille positiivista henkilöbrändiä päästessään kisaan ilmiantojen kautta mukaan. Samalla alueen yritykset saavat positiivista näkyvyyttä johtajatarinoiden kautta. Olen innoissani päästessäni sparraamaan alue D:n kamareita luomaan Vuoden Nuori Johtaja-kilpailulle näkyvyyttä omilla alueillaan ja saamaan oman alueen ihmiset mukaan tekemään ilmiantoja nuorista johtajista.

Päivä johtajana -projektin juuret ovatkin Raahesta. Tämä antaa niin nuorille kuin johtajillekin mahdollisuuden tutustua tämän päivän sekä opiskelu- että töiden vaatimuksiin ajantasaisesti aidosti kohtaamalla ja ajatuksia vaihtaen. Kuten Tehosekoittimen biisissäkin sanotaan: ”Kaikki nuoret tyypit tahtoo olla jotakin.”