Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun viisi finalistia

Suomen Nuorkauppakamarien järjestämän vuosittaisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun viisi finalistia on nyt valittu

Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Koko kilpailun voittaja on esimerkki tulevaisuuden työelämätaitojen sekä eettisyyden soveltamisesta johtajuudessaan. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 2007 lähtien.

”Kilpailuun lähetettiin yhteensä 69 ilmiantoa toinen toistaan inspiroivammista nuorista johtajista. Kilpailun arviointikriteereissä painotettavia ominaisuuksia ovat muun muassa ihmisten johtaminen, vaativa ongelmanratkaisu, kriittinen ajattelu, tunneäly, luovuus ja eettisyys. Viiden finalistin joukkoon valitut henkilöt erottuivat edukseen omien johtamistaitojen kehittämisellä, haastavien tilanteiden hoitamisella ja muutosjohtamisen taidoilla”, kertoo Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansallinen kilpailupäällikkö Henri Ahlqvist.

Tässä ovat tämän vuoden viisi finalistia:

Tutustu heihin tarkemmin:

 

Aleksi Salminen, kauppakeskusjohtaja, REDI (työnantaja CBRE Finland Oy)

” Kun joukkuetta johdetaan yksilötasolla, muodostuu vahvin mahdollinen tiimi.”

Aleksi Salminen on kriisijohtamisessa marinoitu muutosjohtaja, jonka johtamistapa pohjautuu erilaisuuden ja yksilöllisyyden arvostamiseen. Hänen johtamistyyliään ohjaa aito kiinnostus ihmisiin ja heidän mahdollisuuksiinsa kasvaa ja menestyä. Salmisen mukaan onnistuneessa muutosjohtamisessa on aina kyse ihmisten johtamisesta. Kun joukkuetta johdetaan yksilötasolla, muodostuu vahvin mahdollinen tiimi. Ihmisillä on oltava uskallus ja vapaus kokeilla asioita, ja mahdollisuus myös epäonnistua.

 

Carita Maisila, kunnanjohtaja, Marttilan kunta

”Kunnassa johtaminen on monitahoinen kokonaisuus.”

Carita Maisila iloitsee, että Marttilan kunnassa myös järjestösektorilla hankittua johtamiskokemusta osattiin arvostaa. Uransa aikana hän on halunnut vahvistaa kunnan johtamisosaamista. Kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta. Maisilan mukaan hyvällä johtajien ja työntekijöiden välisellä luottamuksella on päästy tilanteeseen, jossa joustoja on ollut mahdollista tehdä molemmin puolin taloudellisten reunaehtojen puitteissa. Kuntalaisille tämä näkyy toimivina, laadukkaina, vastuullisesti hoidettuina palveluina.

 

Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy

Kuvaaja Pavel Kasinski

”Liiketoimintaa ohjaavat eettiset arvot; rehellisyys, yhteistyö ja lähialueen ylpeä edustaminen.”

Yhteistyökumppanina ja esimiehenä Eeva Mertanen on inspiroiva ja avoin. Hän on aina valmis auttamaan sekä etsimään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja. Tulevaisuuden kehittäminen yhdessä on lähellä Mertasen sydäntä. Johtamisessaan hän painottaa aitoa kanssakäymistä. Mertasen aikana Ravintolamestareiden strategia on kirkastettu, yrityksen arvot – vastuullisesti, yhdessä, sydämellä – on tuotu näkyväksi ja osaksi päivittäisiä valintoja yhdessä henkilöstön kanssa.

 

Jenni Ihatsu, markkinointijohtaja, Rukakeskus Oy

” Yksin en ole mitään – tiimin kanssa voimme olla yhdessä mitä vain.”

Jenni Ihatsu työskentelee Rukakeskus Oy:n palveluksessa markkinointijohtajan tehtävässä, ja toimii osana yrityksen johtoryhmää. Hän on työhistoriansa aikana toiminut erikokoisten tiimien esimiehenä, ja vastannut eri matkailualan brändien markkinoinnin sekä digitaalisten toimintamallien kehittämisestä. Ihatsu on syntyjään Helsingistä, mutta asuu nyt viidettä vuotta pohjoisessa tykkypuiden ja lumisten rinteiden ympäröimänä.

 

Thomas Grönholm, toimitusjohtaja, Duunitori Oy


”Johtamisessa ihmisten potentiaalilla ja kulttuurilla on suuri merkitys strategian toteuttamisessa.”

Duunitori on kasvanut yrittäjäkaksikon määrätietoisella johtamisella pienestä startup-yrityksestä Suomen suurimmaksi työnhakupalveluksi ja yli 50 henkeä työllistäväksi työelämän uudistajaksi. Thomas Grönholmilla on suuri intohimo ravistella rekrytointialaa ja uudistaa suomalaista työelämää. Hän osaa ajatella isosti, löytää uusia toimintamalleja ja ajatella yli toimialarajojen.

 

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomariston muodostavat VIA Groupin toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen, Experisin liiketoimintajohtaja Anne Koivusaari, Suomen Ekonomien urapalveluiden johtaja Suvi Eriksson, Rastor-instituutin liiketoimintajohtaja Katri Kanerva sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toiminnanjohtaja Elna Jokinen.

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun voittaja julkaistaan 18.11.2020.

 

Kymmenen parasta palkitaan VIA Groupin stipendillä

Jo aiemmin julkaistujen kymmenen parhaan joukossa olivat myös yrittäjä Jaakko Husari Esan Levykalusteesta, toimitusjohtaja Juha Pihkakoski Aboadista, palvelujohtaja Maija Kauppinen Eilakaislalta, Head of Artist Relations Maiju Talvisto Flow Festivalilta sekä yrittäjä Suvi Widgrén Stylehunterilta. Kaikki kymmenen saavat VIA Groupin tarjoaman stipendin VOITTAVA johtaminen – WINNING Leadership -työpajaan ja seminaariin.

Kilpailun suojelijana toimii tänä vuonna VIA Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen. Hän on toiminut kolme vuosikymmentä kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttina ja hänet on nimetty suurten pörssiyhtiöiden toimesta kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneeksi gurun joukkoon. Hän on myös kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja kirjoja johtamisesta, mm. Ihmisosaaja onnistuu (Otava, 1998), Navigoiva johtaminen (2. painos Otava, 2001) ja Arvojohtaminen (2002), Johtamisen johtaminen (2006), Johtamisen PELIKIRJA (2013), Johtamispelin VOITTAMINEN (2014).

 

Lisätietoja kilpailusta:

www.nuorijohtaja.fi

Sosiaalinen media:
www.facebook.com/nuorijohtaja |  www.instagram.com/nuorijohtaja/

Kansallinen kilpailupäällikkö: Henri Ahlqvist, henri.ahlqvist@jci.fi, 040 775 6581

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Suomen Nuorkauppakamarit ry kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa muodostamme n. 5000 hengen verkoston Suomessa. Globaalisti Junior Chamber International toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.