Tässä ovat Vuoden Nuori Johtaja 2020 -kilpailun TOP 10 ehdokkaat

Suomen Nuorkauppakamarien järjestämän vuosittaisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kymmenen parasta ehdokasta on nyt valittu! Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Valittava henkilö on esimerkki tulevaisuuden työelämätaitojen sekä eettisyyden soveltamisesta johtajuudessaan. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 2007 lähtien.

Tässä ovat tämän vuoden kymmenen parasta ehdokasta (etunimen mukaan aakkosjärjestyksessä):

 

  1. Aleksi Salminen, kauppakeskusjohtaja, REDI (työnantaja CBRE Finland Oy)
  2. Carita Maisila, kunnanjohtaja, Marttilan kunta
  3. Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy
  4. Jaakko Husari, yrittäjä, Esan Levykaluste Oy
  5. Jenni Ihatsu, markkinointijohtaja, Rukakeskus Oy
  6. Juha Pihkakoski, toimitusjohtaja, Aboad Oy
  7. Maija Kauppinen, palvelujohtaja, Eilakaisla Oy
  8. Maiju Talvisto, Head of Artist Relations, Flow Festival Oy
  9. Suvi Widgrén, yrittäjä, Stylehunter Oy
  10. Thomas Grönholm, toimitusjohtaja, Duunitori Oy

 

Kymmenen finalistia palkitaan VIA Groupin stipendillä

TOP 10 päässeet ehdokkaat saavat VIA Groupin tarjoaman stipendin VOITTAVA johtaminen – WINNING Leadership -työpajaan ja seminaariin. 2 päiväisen ohjelman ohjelmapaketin arvo on 1 480 euroa ja se sisältää henkilökohtaisen johtamisen valmennuksen myös johtamistyylien hallinnan mittauksen sekä kehityssuunnitelman teon. Nykymaailmassa johtajan on hallittava kaikki johtamistyylit. Lue lisää palkinnosta täältä

 

Katso ehdokkaiden tarkemmat esittelyt alta:

1. Aleksi Salminen, kauppakeskusjohtaja, REDI (työnantaja CBRE Finland Oy)

” Kun joukkuetta johdetaan yksilötasolla, muodostuu vahvin mahdollinen tiimi.”

Aleksi Salminen on kriisijohtamisessa marinoitu muutosjohtaja, jonka johtamistapa pohjautuu erilaisuuden ja yksilöllisyyden arvostamiseen. Hänen johtamistyyliään ohjaa aito kiinnostus ihmisiin ja heidän mahdollisuuksiinsa kasvaa ja menestyä. Salmisen mukaan onnistuneessa muutosjohtamisessa on aina kyse ihmisten johtamisesta. Kun joukkuetta johdetaan yksilötasolla, muodostuu vahvin mahdollinen tiimi. Ihmisillä on oltava uskallus ja vapaus kokeilla asioita, ja mahdollisuus myös epäonnistua.

 

2. Carita Maisila, kunnanjohtaja, Marttilan kunta

”Kunnassa johtaminen on monitahoinen kokonaisuus.”

Carita Maisila iloitsee, että Marttilan kunnassa myös järjestösektorilla hankittua johtamiskokemusta osattiin arvostaa. Uransa aikana hän on halunnut vahvistaa kunnan johtamisosaamista. Kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta. Maisilan mukaan hyvällä johtajien ja työntekijöiden välisellä luottamuksella on päästy tilanteeseen, jossa joustoja on ollut mahdollista tehdä molemmin puolin taloudellisten reunaehtojen puitteissa. Kuntalaisille tämä näkyy toimivina, laadukkaina, vastuullisesti hoidettuina palveluina.

 

3. Eeva Mertanen, toimitusjohtaja, Ravintolamestarit Oy

”Liiketoimintaa ohjaavat eettiset arvot; rehellisyys, yhteistyö ja lähialueen ylpeä edustaminen.”

Kuvaaja Pavel Kasinski

Yhteistyökumppanina ja esimiehenä Eeva Mertanen on inspiroiva ja avoin. Hän on aina valmis auttamaan sekä etsimään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja. Tulevaisuuden kehittäminen yhdessä on lähellä Mertasen sydäntä. Johtamisessaan hän painottaa aitoa kanssakäymistä. Mertasen aikana Ravintolamestareiden strategia on kirkastettu, yrityksen arvot – vastuullisesti, yhdessä, sydämellä – on tuotu näkyväksi ja osaksi päivittäisiä valintoja yhdessä henkilöstön kanssa.

 

4. Jaakko Husari, yrittäjä, Esan Levykaluste Oy

”On ilo vetää yritystä, jossa mennään eikä meinata.”

Jaakko Husari työskentelee toimitusjohtajana ja toisen polven jatkajana 38 vuotta vanhassa perheyrityksessä, Esan Levykalusteessa, joka valmistaa laatua kunnioittaen keittiöitä ja kodin kiintokalusteita. Hän vetää noin 25 ammattilaisen organisaatiota, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille hienoja ja ikimuistoisia keittiökokemuksia.

 

5. Jenni Ihatsu, markkinointijohtaja, Rukakeskus Oy

”Johtaminen on aina yhdistelmä ihmisten ja asioiden johtamista.”

Jenni Ihatsu työskentelee Rukakeskus Oy:n palveluksessa markkinointijohtajan tehtävässä, ja toimii osana yrityksen johtoryhmää. Hän on työhistoriansa aikana toiminut erikokoisten tiimien esimiehenä, ja vastannut eri matkailualan brändien markkinoinnin sekä digitaalisten toimintamallien kehittämisestä. Ihatsu on syntyjään Helsingistä, mutta asuu nyt viidettä vuotta pohjoisessa tykkypuiden ja lumisten rinteiden ympäröimänä.

 

6. Juha Pihkakoski, toimitusjohtaja, Aboad Oy

”Roolini on muiden parhaan suorituksen mahdollistaminen.”

Juha Pihkakoski toimii mm. kansainvälisen markkinoinnin alaa innovoivan ja kehittävän Aboadin johdossa ja yrittäjänä. Hänen työnkuvaansa kuuluu maantieteellisesti hajautetun t-mallin asiantuntijoista koostuvan tiimin yhteistyön kehittäminen toimimaan kriittisenä osana modernia markkinointia. Lisäksi hän auttaa yritysten markkinointijohtajia ja -asiantuntijoita kehittymään mentorin ja neuvonantajan roolissa. Hän uskoo vahvasti ihmisten haluun tehdä parasta työtä, egottomaan tiimityöhön ja järjettömältä vaikuttavien toimintamallien muuttamiseen niiden hyväksymisen sijaan.

 

7. Maija Kauppinen, palvelujohtaja, Eilakaisla Oy

”Inhimillisyys, toiminnan mutkattomuus ja asiakaslähtöisyys ovat johtamisen keskiössä.”

Maija Kauppinen toimii Eilakaisla Oy:ssä palvelujohtajana vastaten yhtiön palveluliiketoimintojen johdosta valtakunnallisesti, tuotteiden kehittämisestä, palvelumuotoilusta ja kaupallisten tavoitteiden saavuttamisesta yhdessä n. 30 hengen operatiivisen tiimin kanssa. Aikaisemmissa tehtävissään konsernihallinnossa Maija on kerännyt laaja-alaisen osaamisen talous- ja henkilöstöhallinnosta sekä IT:stä; syvin osaaminen painottuu koko HR-viitekehykseen, eritoten rekrytointiin.

 

8. Maiju Talvisto, Head of Artist Relations, Flow Festival Oy

”Ole se muutos, jonka haluat nähdä.”

Kuvaaja Kerttu Penttilä / Kerttuphoto

Maiju Talvisto työskentelee Flow Festivalin artistituotannon tiimin esimiehenä ja hän on tehnyt yli 12-vuotisen uran suomalaisella festivaalikentällä. Taku ry palkitsi Maijun vuonna 2019 taide- ja kulttuurialan asiantuntijana ja Women In Live Music vuoden tuotantopäällikkönä ja festivaalimanagerina. Lisäksi hän on Suomen musiikkitapahtumien verkosto LiveFIN ry:n hallituksen jäsen, Women In Live Music -järjestön Suomen edustaja ja hän istuu myös Tanssin talon advisory boardissa.

 

9. Suvi Widgrén, yrittäjä, Stylehunter Oy

”Menestys vaatii rohkeutta tehdä päätöksiä.”

Suvi Widgrén on vaikuttanut useassa yrityksessä sekä yhteiskunnallisissa työryhmissä. Hän on rakentanut ja valmentanut unelmatiimejä, tehnyt muutosta yrityskulttuurissa, brändissä, liiketoiminnassa, asiakaskokemuksessa sekä digitaalisessa transformaatiossa. Widgrénillä on vahva liiketoimintaosaaminen ja näkökulmia elinkeinoelämän kokonaisuuteen yhteiskuntavaikuttajana, yrittäjänä, omistajana, hallitustyöskentelijänä, toimitusjohtajana sekä yksilönä ja kuntalaisena.  Widgrén uskoo, että yksin voi päästä pitkälle, mutta yhdessä vain taivas on rajana mitä voidaan saavuttaa sekä matkasta tulee varmasti hauskempi.

 

10. Thomas Grönholm, toimitusjohtaja, Duunitori Oy

”Johtamisessa ihmisten potentiaalilla ja kulttuurilla on suuri merkitys strategian toteuttamisessa.”

Duunitori on kasvanut yrittäjäkaksikon määrätietoisella johtamisella pienestä startup-yrityksestä Suomen suurimmaksi työnhakupalveluksi ja yli 50 henkeä työllistäväksi työelämän uudistajaksi. Thomas Grönholmilla on suuri intohimo ravistella rekrytointialaa ja uudistaa suomalaista työelämää. Hän osaa ajatella isosti, löytää uusia toimintamalleja ja ajatella yli toimialarajojen.

 

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun TOP 5 ehdokkaat valitaan viikolla 44 ja voittaja palkitaan keskiviikkona 18.11.2020.

Kilpailun suojelijana toimii tänä vuonna VIA Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen. Hän on toiminut kolme vuosikymmentä kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttina ja hänet on nimetty suurten pörssiyhtiöiden toimesta kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneeksi gurun joukkoon. Hän on myös kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja kirjoja johtamisesta, mm. Ihmisosaaja onnistuu (Otava, 1998), Navigoiva johtaminen (2. painos Otava, 2001) ja Arvojohtaminen (2002), Johtamisen johtaminen (2006), Johtamisen PELIKIRJA (2013), Johtamispelin VOITTAMINEN (2014).

 

Lisätietoja kilpailusta:

www.nuorijohtaja.fi
Sosiaalinen media:
www.facebook.com/nuorijohtajawww.instagram.com/nuorijohtaja/

Kansallinen kilpailupäällikkö: Henri Ahlqvist, henri.ahlqvist@jci.fi, 040 775 6581

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Suomen Nuorkauppakamarit ry kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa muodostamme n. 5000 hengen verkoston Suomessa. Globaalisti Junior Chamber International toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.