Carita Maisila on Vuoden Nuori Johtaja 2020!

Suomen Nuorkauppakamarien järjestämän vuosittaisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun vuoden 2020 voittaja on Marttilan kunnan kunnanjohtaja Carita Maisila.

Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Koko kilpailun voittaja on esimerkki tulevaisuuden työelämätaitojen sekä eettisyyden soveltamisesta johtajuudessaan. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 2007 lähtien.

Vuoden Nuori Johtaja 2020 Maisila ilahtui voitostaan ja on saanut iloisena huomata laajan joukon kannustaneen häntä kilpailussa pitkin matkaa.

”Jo kymmenen parhaan joukkoon pääseminen oli suuri kunnia, sillä siinä joukossa on upeita nuoria johtajia omilta aloiltaan. Itselleni erityisen tärkeää johtajuudessa ovat ympäröivät ihmiset. Kunnanjohtajan lähityökavereiden ja oman johtoryhmän lisäksi merkittävässä roolissa ovat kunnanhallitus ja muut luottamushenkilöt, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Marttilan kunnassa myös kuntalaiset ja yrityskenttä ovat kunnanjohtajaa lähellä”, Maisila toteaa.

Maisila saa palkinnoksi lähes 15 000 euron arvoisen vuoden mittaisen VIA Groupin johtamisvalmennuksen, jonka aikana keskitytään johtajuuden eri osa-alueisiin ja jonka lopputuloksena syntyy henkilökohtainen johtamisen pelikirja. Tuomariston valintaperusteisiin kuului muun muassa vahva inhimillisyys ja ihmislähtöinen ote johtajuuteen. Tuomariston kokemuksen perusteella kuntajohtaminen on hankalasti johdettava toimiala, jossa Maisila on onnistunut erinomaisesti aitouden ja rehellisyyden kautta myös vaikeissa tilanteissa.

Maisilan mukaan ihmisten ja yksilöiden johtaminen tulee varmasti korostumaan entisestään tulevaisuuden johtamisessa, samoin kuin laajemman kokonaiskuvan viestimisen tärkeys kaikille organisaation eri tasoille. Viestintäkanavien määrän kasvaessa myös viestinnän haasteet kasvavat ja panostusta tarvitaan, jotta viesti kulkee perille.

”Korona on varmasti tuonut haasteita useille aloille, jolloin täytyy miettiä entistä enemmän työssäjaksamista ja työtä kokonaisvaltaisesti osana muuta elämää”, Maisila pohtii.

Carita Maisila

 

Carita Maisila iloitsee, että Marttilan kunnassa myös järjestösektorilla hankittua johtamiskokemusta osattiin arvostaa. Kunnassa johtaminen on monitahoinen kokonaisuus, ja uransa aikana hän on halunnut vahvistaa kunnan johtamisosaamista. Kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta. Maisilan mukaan hyvällä johtajien ja työntekijöiden välisellä luottamuksella on päästy tilanteeseen, jossa joustoja on ollut mahdollista tehdä molemmin puolin taloudellisten reunaehtojen puitteissa. Kuntalaisille tämä näkyy toimivina, laadukkaina, vastuullisesti hoidettuina palveluina.

 

Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertaselle kunniamaininta

 

Tänä vuonna kilpailu osoittautui niin tiukaksi, että tuomaristo päätti jakaa kilpailussa myös kunniamaininnan Ravintolamestarit Oy:n Eeva Mertaselle. Tuomariston mukaan Mertasen kohdalla arvostettiin erityisesti hänen toimintaansa tämän vuoden poikkeusoloissa, kattavia ja konkreettisia esimerkkejä johtajuudesta sekä suurta ylpeyttä omasta työstään omalla alallaan. Rastor-Instituutti palkitsi Eevan 1000 € arvoisella lahjakortilla, jonka hän saa käyttää vapaasti heidän koulutuksiin.

 

Eeva Mertanen (kuvaaja: Pavel Kasinski)

 

Yhteistyökumppanina ja esimiehenä Mertanen on inspiroiva ja avoin. Hän on aina valmis auttamaan sekä etsimään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja. Tulevaisuuden kehittäminen yhdessä on lähellä Mertasen sydäntä. Johtamisessaan hän painottaa aitoa kanssakäymistä. Mertasen aikana Ravintolamestareiden strategia on kirkastettu, yrityksen arvot – vastuullisesti, yhdessä, sydämellä – on tuotu näkyväksi ja osaksi päivittäisiä valintoja yhdessä henkilöstön kanssa. Liiketoimintaa ohjaavat eettiset arvot; rehellisyys, yhteistyö ja lähialueen ylpeä edustaminen.

 

Kymmenen parasta palkittiin VIA Groupin stipendillä

Jo aiemmin julkaistujen kymmenen parhaan joukossa olivat myös kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen kauppakeskus REDIstä, toimitusjohtaja Thomas Grönholm Duunitorista, markkinointijohtaja Jenni Ihatsu Rukakeskuksesta, yrittäjä Jaakko Husari Esan Levykalusteesta, toimitusjohtaja Juha Pihkakoski Aboadista, palvelujohtaja Maija Kauppinen Eilakaislalta, Head of Artist Relations Maiju Talvisto Flow Festivalilta sekä yrittäjä Suvi Widgrén Stylehunterilta. Kaikki kymmenen saavat VIA Groupin tarjoaman stipendin VOITTAVA johtaminen – WINNING Leadership -työpajaan ja seminaariin. 2 päiväisen ohjelman ohjelmapaketin arvo on 1 480 euroa ja se sisältää henkilökohtaisen johtamisen valmennuksen myös johtamistyylien hallinnan mittauksen sekä kehityssuunnitelman teon.

 

Kilpailun suojelijana toimii tänä vuonna VIA Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen. Hän on toiminut kolme vuosikymmentä kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttina ja hänet on nimetty suurten pörssiyhtiöiden toimesta kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneeksi gurun joukkoon. Hän on myös kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja kirjoja johtamisesta, mm. Ihmisosaaja onnistuu (Otava, 1998), Navigoiva johtaminen (2. painos Otava, 2001) ja Arvojohtaminen (2002), Johtamisen johtaminen (2006), Johtamisen PELIKIRJA (2013), Johtamispelin VOITTAMINEN (2014).

 

Lisätietoja kilpailusta:

www.nuorijohtaja.fi

Sosiaalinen media:

www.facebook.com/nuorijohtaja, www.instagram.com/nuorijohtaja/

 

Kansallinen kilpailupäällikkö: Henri Ahlqvist, henri.ahlqvist@jci.fi, 040 775 6581

 

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Suomen Nuorkauppakamarit ry kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa muodostamme n. 5000 hengen verkoston Suomessa. Globaalisti Junior Chamber International toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.