Vuoden Nuori Johtaja 2019 on Sari Nevanlinna!

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

Vuoden 2019 voittaja Sari Nevanlinna palkittiin 26.11. Helsingissä järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Sari toimii matkustajaliikenteen liiketoimintajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä Helsingin satama Oy:ssä. Hän on liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisen ammattilainen ja erikoistunut isojen muutosten läpivientiin.

Arvovaltainen tuomaristo arvioi finalisteja monipuolisesti. Sari edustaa hienosti kilpailussa 2019 painotettuja johtajan ominaisuuksia. Hänen uraltaan löytyy useita konkreettisia ja vakuuttavia esimerkkejä kognitiivisesta joustavuudesta ja vaativasta ongelmanratkaisusta. Hän on ollut luomassa, kehittämässä ja toteuttamassa uusia liiketoimintamalleja, ja johtaa nykyään monimuotoista tiimiä pitkän historian omaavalla haastavalla toimialalla.

Johtajana hänellä on vahva kyky reflektoida osaamistaan ja kehityskohtiaan. Hän on pystynyt kehittymään johtajana erilaisissa positioissa ja hakeutunut rohkeasti uusiin haastaviin työtehtäviin uransa alusta asti.

Finalistien referenssien antajat haastateltiin Experiksen konsulttien toimesta. Näin tuomaristo sai myös ulkopuolisen arvioinnin ehdokkaisiin. Voittajan referensseissä nousi erityisesti esille tunneälykkyys, palveluhenkisyys ja ihmisten johtaminen.

Voittaja vakuutti tuomariston aitoudellaan, poikkeuksellisella kyvyllä reflektoida itseään ja kehityskohtiaan johtajana. Hän on urallaan tehnyt vaikuttavaa ja liiketoiminnallisesti tuloksekasta johtamistyötä haastavilla toimialoilla. Hän toimii pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti mahdollistaakseen tiimiläistensä ja työnantajansa menestyksen, huomioiden vaikutuksen yhteiskuntaan.

 

Lisätietoja

Kansallinen kilpailupäällikkö: Susanna Issakainen, susanna.issakainen@jci.fi, 045 316 3103
Kilpailun voittaja: Sari Nevanlinna, sari.nevanlinna@portofhelsinki.fi, 044-5554529

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Suomen Nuorkauppakamarit ry kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa muodostamme n. 5000 hengen verkoston Suomessa. Globaalisti Junior Chamber International  toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.