Tuomaristoesittely: Experiksen Anne Koivusaari tuo tuomaristoon vankkaa kokemusta

Anne Koivusaari Experis
Anne Koivusaari Experis

Vuoden Nuori Johtaja – kilpailun tuomaristossa istuu vankkaa kokemusta ja näkemystä. Kilpailun tuomariston ehdoton konkari on Anne Koivusaari.  Anne on kansainvälisen henkilöstöalan yrityksen, ManpowerGroupiin kuuluvan asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien rekrytointeihin, suorahakuun ja erityisesti IT -osaamisalueen projektiresursointiin ja -konsulttipalveluihin keskittyneen Experiksen Suomen liiketoimintajohtaja.

Suomessa Experis rekrytoi vuosittain satoja kovan luokan tekijöitä eri toimialoja edustaviin asiakasorganisaatioihinsa. Haastavassa osaajamarkkinassa ja organisaatioiden jatkuvasti täsmentyvissä ja erikoistuvissa osaajatarpeissa yhä suurempi osa tekijöistä etsitään suorahaun menetelmin, ja yhä enemmän haetaan kovan ammatillisen pätevyyden lisäksi sopivuutta, oppimiskyvykkyyttä, tunneälyä, kognitiivista joustavuutta ja yhä enemmän myös näyttöjä arvojen todeksi elämisestä työelämässä.

Parhaillaan käynnissä on rajuja muutosvoimia, jotka heittelevät osaamistarpeita uusiksi, ja jotka haastavat organisaatiot keksimään uudenlaisia keinoja tulevaisuuden osaamisen tunnistamiseksi ja siitä kiinni pitämiseksi. Siinä missä ennen haettiin valmiita osaajia työmarkkinoiden tarpeisiin, on painopiste nyt oppimiskykyisten ja -haluisten tekijöiden tunnistamisessa ja nurturoinnissa.

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tuomaristossa Anne istuu jo kuudetta vuotta.

– Aikaisempina vuosina olemme kilpailun avulla onnistuneet tunnistamaan valtavasti hienoa, tulevaisuuden johtajapotentiaalia. Tämän vuoden kilpailussa tulen omassa tuomaristotyöskentelyssä arvioimaan ennen kaikkea sitä, miten ja millaisin näytöin ehdokkaat itse omassa johtamistyössään kuvaavat realistisesti näiden asioiden systemaattista ajamista omissa organisaatioissaan, Anne toteaa.

– Erityiskiinnostuksen kohteena nostan tänä vuonna pandemiakriisin johdosta työmaailman häviäjinä olevat toimialat; kulttuurin, taiteen, matkailun, ravintola-alan, palvelualat ja tapahtumateollisuuden ylipäätään ja edelleen näiden toimialojen eniten kärsineen työntekijäryhmän; nuoret naiset.

Kulunut vuosi on haastanut meidät kaikki vaikeuskertoimillaan, mutta toimialat ovat selvinneet kriisistä hyvin eri tavoin.

– Tätä kilpailua ajatellen uskon tämän vuoden olevan hetki, jolloin johtajien juhlapuheet ja julistukset valjastetaan tositilanteiden ajureiksi, ja jolloin vuoden 2021 Nuori Johtaja saa tilaisuutensa loistaa, Anne toteaa.