Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud on Vuoden Nuori Johtaja

Suomen Nuorkauppakamareiden Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun voitti Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud. Kilpailussa etsitään ja nostetaan esiin esimerkillisiä ja vastuullisia alle 40-vuotiaita suomalaisia johtajia. Kilpailun suojelijana toimi tänä vuonna hallitusammattilainen Kaisa Hietala.

Anu Ubaud, 39, on tuomariston mukaan ollut koko kilpailun ajan tasaisen vahva ehdokas. Hänellä on vahvaa osaamista eri johtamisen alueilta ja näyttöä johtamisen käytännön toteuttamisesta. Ubaud on toteuttanut johtajuutta onnistuneesti ja menestyksekkäästi voimakkaasti kehittyvällä toimialalla. Hän esimerkiksi laittoi alulle Helsingin Sanomien alabrändin, Lasten uutisten, uudistuksen, joka oli niin onnistunut, että juurrutti paikkansa kokeilusta pysyväksi.

Vastuullisuus näkyy Ubaudin työssä monella tapaa. Hänellä on paitsi suuri vastuu, myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, että vaikeitakin asioita voidaan nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja siten edistää muutosta sekä turvata sananvapautta ja yhdenvertaisuutta.

Korona-tilanteessa Ubaud on osoittanut oppimiskykyä ja oivaltanut ihmisten johtamisen kannalta tärkeitä asioita. Opeiksi hän on nostanut esiin muun muassa sen, että kaikenlainen uudistaminen on mahdollista ja totuttuja asioita pitää osata jatkossakin hanakammin kyseenalaistaa. Hän kertoo ymmärtäneensä myös sen, että ihmisiä tulee johtaa kokonaisuutena, johon kuuluu työn ulkopuolinenkin elämä, ja tämän opin myötä hän on ottanut tavaksi varata lisää aikaa kalenteriin ihmisjohtamiseen yksilötasolla.

Ubaudin voitto julkaistiin 24.11.2021 Helsingissä Nuorten johtajien ilta -tapahtumassa, missä hän kommentoi voittoaan: ”Kilpailun näkökulmasta oli kova taso ja kovat kilpakumppanit. On ollut mahtava tutustua muiden uratarinoihin ja muut finalistit olivat todella innostavia ja inspiroivia.”

Tuomaristossa laaja yritystoiminnan tuntemus

Tuomaristoon kuuluvat Experiksen liiketoimintajohtaja Anne Koivusaari, Rastor-instituutin liiketoimintapäällikkö Katri Kanerva, Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari, kansainvälinen liikkeenjohdon konsultti Via Groupista Tero J. Kauppinen ja Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen puheenjohtaja Ari Saavalainen sekä kilpailun suojelija, hallitusammattilainen Kaisa Hietala.

Vuoden Nuori Johtaja valittu vuodesta 2007

Suomen Nuorkauppakamarit haluaa toiminnallaan edistää hyvää johtajuutta. Kilpailulla haluamme myös herätellä keskustelua siitä, millaista on hyvä huomisen johtajuus, sanoo kilpailupäällikkö Taru Mikkonen.

Suomen Nuorkauppakamarit on toteuttanut kilpailua vuodesta 2007 lähtien. Kuka tahansa voi ehdottaa kilpailuun johtotehtävissä toimivaa alle 40-vuotiasta ehdokasta. Tänä vuonna kilpailuun ehdotettiin 68 ehdotusta ympäri Suomen. Näiden joukosta tuomaristo valitsi ensin seitsemän ja lopulta neljä finalistia kisaamaan vuoden 2021 Vuoden Nuori Johtaja -tittelistä.

Viime vuonna voittajaksi valittiin Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila. Muita aiempia voittajia ovat muun muassa Helsingin sataman Sari Nevalinna, Despro Engineering Oy:n Antti Savolainen, Sitowise Oy:n Laura Järvinen, Marimekko Oyj:n Tiina Alahuhta-Kasko ja Vincit Oy:n Mikko Kuitunen.

Anu Ubaud Vuoden Nuori Johtaja 2021
Anu Ubaud Vuoden Nuori Johtaja 2021