Finalistit 2019
Vuoden Nuori Johtaja

Kilpailun vuoden 2019 finalistit, sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.
Esittelytekstit ovat ehdokkaiden itsensä toimittamia!

Mikael da Costa, CEO, Interactive Ads AI Oy (Leadoo) (syntymävuosi 1990)
Mikael on intohimoinen startup yrittäjä ja esimerkillä johtamisen puolestapuhuja. Hän on johtanut yhtiönsä Leadoon 12 kuukaudessa nollasta 39 henkilöön sekä kerännyt yhtiölleen 3 miljoonan euron rahoituksen. Leadoolla on nyt toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa. Leadoo on valittu arvostetussa Global Startup Awardseissa 5 finalistin joukkoon.
 
 
 
Tom Efrati, toimitusjohtaja, Myyntimaatio Oy (s. 1998)
Tom Efrati on 21-vuotias digimarkkinointiyritys Myyntimaation toimitusjohtaja. Tomin johdossa Myyntimaatio on kasvanut vuoden aikana yli 20-henkiseksi tiimiksi, joka palvelee nimekkäitä yritys- ja yhdistysasiakkaita. Tomin missio on jokaisen ihmisen potentiaalin löytäminen ja sen hyödyntäminen. Israelissa syntynyt kaksoiskansalainen haluaa antaa muille saman mahdollisuuden kehittyä kuin hänellä on ollut. Tomin työhaastatteluissa ei heti ensimmäisenä kysytä todistuksia – kaikkein pisimmälle pääsee kun osoittaa intohimoa omaa tekemistä kohtaan. Tämä johtaja kannustaa muita nuoria innovoimaan ja miettimään laatikon ulkopuolelta.
 
Marianne Jutila, Sales Director, Huhtamäki Foodservice Nordics (s. 1986)
Marianne on 33-vuotias kansainvälisen kaupan osaaja Helsingistä. Työskennellyt 12 vuotta kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin parissa. ”Uskon vahvasti tiimitekemiseen; kukaan ei voi onnistua yksin – tarvitaan aina toimiva tiimi onnistumiseen. Myynti on fiilislaji ja siksi minulle on erittäin tärkeää pitää draivi ja tekemisen meininki yllä – johtajana oma energiataso on erittäin kriittinen.”
 
 
Olli Kemi, toimitusjohtaja, Profil-Lista Oy (s. 1982)
Olli Kemi on Profil-Lista Oy:n toimitusjohtaja ja aloitteleva kiinteistösijoittaja, jonka intohimona on yrityksen kehittäminen ja uusien tuotteiden suunnittelu. Vapaa-ajasta huolehtivat kolme tytärtä ja koira. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti, mutta satunnaisesti.
 
 
Sari Nevanlinna, matkustajaliikenteen liiketoimintajohtaja ja johtoryhmän jäsen, Helsingin satama Oy (s. 1981)
Sari Nevanlinna johtaa Euroopan vilkkainta laivaliikenteen matkustajaliiketoimintaa. Vastuualueet: Linjaliikenne, risteilyliiketoiminta ja turvallisuus, sekä matkustajakokemuksen ja -palveluiden kehittäminen matkustajaliikenteessä.
 
 
Anni Puhakka, K-ruokakauppias, Sprattus Oy (s. 1981)
Anni Puhakka, k-kauppias, johtaa yksin kolmea k-markettia Turussa työllistäen 18 työntekijää. Anni on luotsannut kauppansa organisaatiomuutoksen kautta hyvin jäykän mallin kaupoista toimiviksi tiimityöskentelypaikoiksi, jossa opetetaan jatkuvasti kaupan alan opiskelijoita ja työllistetään osatyökykyisiä.
 
 
Matti Rautkivi, Johtaja, Strategia & Liiketoiminnan kehitys, Wärtsilä Oyj (s. 1982)
”Nostan tähän pari kommenttia, jotka tiimiläiseni ovat minusta sanoneet. Parempi kun ihmiset, joita olen saanut johtaa kertovat minusta.
”Yllätyn aina uudestaan mitä kaikkea Matti osaa ja millä palolla hän saa ihmiset mukaan toimintaan. Matin kanssa tilanteet kääntyvät valoisaksi ja ympärillä on iloa”
Thought leader. Loud and visible. Does business with a big heart and will change the world””

 
Saana Tyni, siistijä, CEO, perustaja, Koti Puhtaaksi Oy (s. 1988)
Muiden sanoin: ”Saana on halunnut yrittäjäuransa alusta saakka nostaa siivousalan arvostusta ja ravistella perinteisiä rakenteita. Koti Puhtaaksi Oy valittiinkin Great Place to Work kilpailussa Suomen parhaaksi työpaikaksi ja Euroopan parhaaksi siivousalan työpaikaksi vuonna 2019! Saana kertoo, että työntekijöiden arvostaminen ja tyytyväisyys on heidän prioriteetti numero yksi. Hän uskoo, että tyytyväiset työntekijät tekevät hyvää työtä ja se näkyy heti asiakastyytyväisyydessä.”
 
 
 
Janne Weander, elinkeinojohtaja, Savonlinnan kaupunki (s. 1987)

Janne on Cambridgen yliopistolta valmistunut strategian maisteri, jolla on taskussa myös johtamisen maisterintutkinto Tampereen yliopistolta. Janne toimii elinkeinojohtajana Savonlinnan kaupungilla, jossa vastaa mm. alueen elinkeinoelämän kehittämisestä ja johtamisesta sekä työllisyydestä, käsittäen noin 200 alaista. Sivussa on hän myös rakentanut sijoitusalan digitaalisen start-upin, joka on vahvalla kasvu-uralla.

 

Lisätiedot:
Susanna Issakainen
kansallinen kilpailupäällikkö
susanna.issakainen@jci.fi
p. 045 316 3103